Persbericht politie Lanaken-Maasmechelen 14-01-2017

WEEKEND ZONDER ALCOHOL ACHTER HET STUUR
Alcohol en drugs in het verkeer hebben een rechtstreekse invloed op uw rijvaardigheid. Na overdreven snelheid zijn alcohol en drugs in het verkeer, de tweede grootste oorzaak voor verkeersongevallen. Om het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen, wordt op regelmatige en diverse tijdstippen een alcohol- en drugscontrole georganiseerd in onze politiezone.  
De  politie Lanaken-Maasmechelen voerde op 13 januari 2017, van 20.00 tot 04.00 uur, alcohol- en drugscontroles uit in de 2de Carabinierslaan en de Brugstraat/Kerkhofstraat te Lanaken en in de Pauwengraaf te Maasmechelen. Deze controle kaderde in de actie ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’.
In totaal werden 204  ademtesten afgenomen:  2 bestuurders testten positief. Er werden 3 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel en 1 proces-verbaal voor niet-inschrijving van het voertuig. Eveneens werden er 2 waarschuwingen gegeven voor technische vereisten.

Tijdens de actie werd er ook nog een verkeersongeval met vluchtmisdrijf vastgesteld. Een bestuurder reed over de rotonde aan de Rijksweg/Weg naar Zutendaal te Maasmechelen en pleegde vluchtmisdrijf. Het voertuig werd iets later teruggevonden door de politie Lanaken-Maasmechelen aan de oprit van de E314. De bestuurder werd later door de Wegpolitie al wandelend aangetroffen op de autostrade en meegenomen ten burele.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.