Persbericht 17 juli 2017 : “ Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de eigen districtsgebouwen van zonnepanelen voorzien om zelf energie op te wekken”

Vlaams minister van Energie Tommelein lanceerde enkele weken geleden het voorstel om grote energieverbruikers zoals de NMBS of De Lijn zelf duurzame energie te laten opwekken. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde over de mogelijkheden bij een ander Vlaams agentschap, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), een schriftelijke vraag aan bevoegd minister Weyts. “Uit het antwoord blijkt dat AWV in 2016 een onderzoek is gestart naar het zelf opwekken van groene stroom op basis van het verbruik, maar vooralsnog alle energie haalt bij het Vlaams Energiebedrijf. Deze voorzien wel in 100% groene stroom, maar AWV zelf wekt er nog geen op. In de loop van dit jaar worden wel zonnepanelen geplaatst op de districtsgebouwen en dat is een voorzichtige eerste stap”, stelt Keulen vast.
De conclusie van het onderzoek van AWV naar het zelf opwekken van duurzame energie op basis van het huidige verbruik, was dat zonnepanelen de meest voordelige investering zijn. Daarom zal er voor dit jaar een investering van €500.000 gebeuren om de districtsgebouwen van zonnepanelen te voorzien.
“Naast de gebouwen bezit AWV ook nog heel wat kunstwerken (bv. bruggen, installaties boven autosnelwegen, tunnels …) waar ook groene stroom opgewekt kan worden, maar daar is helaas momenteel nog geen sprake van en dat is een gemiste kans”, aldus Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.