Persbericht 24-04-2017 : “Makkers staakt uw wild geraas”

De cijfers die oppositiepartij sp.a vandaag in Het Belang van Limburg publiceert over de investeringen van De Lijn in Limburg verdienen de nodige nuance stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) vast.

De lezing van de investeringscijfers van De Lijn door de sp.a is zeer eenzijdig en neigt naar halve waarheden en hele leugens die men vertelt. Marino Keulen: “De Lijn investeert wel degelijk meer dan 1% in onze provincie. De aankoop van rollend materieel wordt gedaan vanuit de centrale diensten, waarna de nieuwe bussen ingezet worden in elke provincie (er zijn er voor dit jaar 188 besteld waarvan er 73 voor Limburg zijn). Dit bedrag mist uiteraard in de investeringen per provincie. Bovendien zitten in het provinciale budget wel de tram-gerelateerde investeringen en Limburg heeft vooralsnog geen tramaanbod; binnen afzienbare tijd hopelijk wel met het Spartacusproject. Bijgevolg zitten in het investeringsprogramma per provincie enkel investeringen in o.a. stelplaatsen en stationsomgevingen.”

De Lijn heeft de voorbije jaren meer geïnvesteerd in Limburg en in de stelplaatsen (bv. Tongeren), waardoor er voor 2017 minder noodzakelijke investeringen zijn aan infrastructuur, het budget voor dit jaar gaat voornamelijk naar de stelplaats van Hasselt (ongeveer ca. 1,4 miljoen euro). “Dit zijn de feiten. Men kan niet elk jaar dezelfde stelplaats aanpakken”, aldus Keulen.


“Wat onthouden de mensen vooral van dergelijk nieuws: het gehakketak. Wie verliest in dit verhaal: de politiek. Hier wordt niemand beter van, zeker niet de reiziger”, besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.