Persbericht 14-03-2018 : “Ontwikkelingen in het centrum van Houthalen en voortgang Noord-Zuidverbinding mogen elkaar niet in de weg staan”


Eind januari lanceerde de gemeente Houthalen-Helchteren de plannen voor de herinrichting van het centrum van Houthalen compleet met een verzonken plein onder de Grote Baan om zo het centrum te verbinden met de site rond het oude gemeentehuis. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde een schriftelijke vraag aan minister Weyts over de compatibiliteit van deze plannen met de toekomst van de Noord-Zuidverbinding. “Aangezien elk mogelijk tracé voor de Noord-Zuid terug onderzocht zal worden, zou het getuigen van slecht bestuur moest de ene beslissing een andere onmogelijk maken. De minister antwoorde dat het verder onderzocht dient te worden en in overleg met de gemeente Houthalen-Helchteren zal gebeuren”, aldus Keulen.
De opmaak van het ontwerp van het Brownfieldproject dateert van voor de vernietiging van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan door de Raad van State. Bij de plannen van de Brownfield werd dan ook het omleidingtracé als vaststaand gegeven beschouwd. Omdat momenteel alle mogelijke trajecten voor de Noord-Zuidverbinding opnieuw onderzocht dienen te worden, moet ook bekeken worden of bij een eventueel doortochttracé met ondertunneling van de Grote Baan een verzonken plein mogelijk is.
“Zowel de ontwikkeling van het Brownfieldproject in het centrum van Houthalen als de Noord-Zuidverbinding zijn noodzakelijk, maar het ene mag het andere niet uitsluiten. Vandaar mijn pleidooi om dit in partnership te doen tussen de Vlaamse overheid enerzijds en het lokale gemeentebestuur anderzijds. Zodoende kunnen beide dossiers gerealiseerd worden en dat komt de leefbaarheid en de woonkwaliteit in het centrum van Houthalen ten goede”, besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.