Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 27 februari 2015

#Persbericht PZ Lanaken-Maasmechelen#

Tijdens het weekend van 20 - 22 februari 2015 werden door de politie Lanaken-Maasmechelen enkele pogingen inbraak en inbraak in garages van appartementen vastgesteld in de Pannestraat en het Molenweideplein. Eveneens werd er in een viertal voertuigen die geparkeerd stonden op het Molenweideplein ingebroken.
Er werden in de onmiddellijke buurt twee 16-jarigen aangetroffen door een patrouille van de politie Lanaken-Maasmechelen. Ze werden meegenomen en beiden mochten beschikken na contactname met het jeugdparket en het onderzoek wordt verdergezet door de lokale politie. In 2013 werden 22 personen gearresteerd door de lokale politie Lanaken-Maasmechelen voor woninginbraak. In 2014 steeg dit aantal tot 33 gearresteerden.
Voorkom diefstal in je appartementsgebouw en door het nemen van een aantal aandachtspunten kan men het risico op een inbraak aanzienlijk verminderen. Weet wie je buren zijn en spreek bij afwezigheid af om elkaars appartement in het oog te houden tegen ongewenste bezoekers; ook al ben je maar even weg. Laat nooit toe dat een vreemde persoon mee binnen glipt via de algemene toegangsdeur. Spreek deze persoon aan: vraag wie hij is en voor wie hij komt. Wanneer je een verdachte persoon merkt, spreek hem dan aan of meld het verdachte gedrag bij de politie (101). Sluit toegangsdeuren tot garages en fietsenbergingen steeds af. Zij geven meestal toegang tot het volledige gebouw.
Laat ook geen waardevolle spullen in je voertuig wanneer je deze op een openbare parking moet parkeren. Kies in ieder geval voor een niet-afgelegen en goed verlichte parkeerplaats. Voorwerpen die (per uitzondering) toch in de auto blijven liggen, kunt u bij voorkeur in de afgesloten koffer opbergen. Leg het voorwerp op de plaats van vertrek in uw koffer en niet op de plaats van bestemming, zodat een potentiële dief deze handeling niet ziet.